Ga direct naar de inhoud.

Beroepsorganisatie Weddingplanners - BOW

Waar STNL als doel heeft om trouwbrancheleveranciers te verenigen, te vertegenwoordigen en hun belangen te behartigen, bleek er binnen de branche ook behoefte aan een beroepsorganisatie specifiek voor weddingplanners. Vooral in deze roerige tijden is het uiteraard van belang dat wij als branche én beroepsgroep één stem vormen richting consumenten, media en politiek.

Missie van BOW

Vanuit een passie voor verbinden, met het oog op groei en een focus op kwaliteit weddingplanners samenbrengen door middel van het organiseren van evenementen, het hosten van een platform en verlenen van vakgerichte kennisoverdracht en diensten.

Visie van BOW

Weddingplanners met elkaar verbinden en hen een kans bieden op persoonlijke en zakelijke groei.

Wil jij:

 • Groeien op persoonlijk én zakelijk vlak?
 • Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de trouwbranche en in het vak weddingplannen?
 • Samen werken aan het imago van de trouwbranche en het vak weddingplanner?
 • Kennis vergaren én delen over het uitoefenen van het vak weddingplanner?
 • Kennis vergaren én delen over het ondernemerschap? Tijdens én na COVID-19.

Ben jij:

Dan ben jij bij BOW aan het juiste adres!

Voor een investering van €149,- (exclusief btw) mag jij het volgende van ons verwachten:

 • Verbinding - Toegang tot tenminste 3 online en/of live BOW Events;
 • Belangenbehartiging - Vertegenwoordiging naar onder andere consumenten, media en politiek;
 • Ontwikkeling - Masterclasses, marktonderzoek en het bevorderen van innovatie;
 • Dienstverlening - Service, noodzakelijke documenten en partners.

 

4 pijlers van BOW

De activiteiten van BOW zijn gehangen aan dezelfde 4 pijlers als van STNL:

Verbinding, Belangenbehartiging, Ontwikkeling, Dienstverlening

Verbinding

Verbinding zal worden gecreëerd door deelname aan het online platvorm en deelname aan diverse evenementen.

Online Platform

Door het aansluiten van jouw bedrijf bij BOW, verkrijg je toegang tot het besloten online platform via instagram. In deze community kunnen inzichten en ervaringen worden gedeeld, waardevolle connecties worden opgebouwd en kan onderling om advies worden gevraagd. Ook zullen relevante ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en nieuws gedeeld worden. Uiteraard wordt een groot deel van deze informatie ook op de website en op de openbare social media pagina's gedeeld. 

Evenementen

Meermaals per jaar zullen er evenementen worden georganiseerd voor de aangesloten weddingplanners van BOW. Deze evenementen zullen plaatsvinden op wisselende locaties. Tijdens deze evenementen kunnen onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen worden uitgewisseld. Ook zullen er evenementen gepland worden waarbij er een mogelijkheid zal zijn tot het bijwonen van een masterclass of workshop. Wanneer de actualiteit hierom vraagt, kan er een gastspreker uitgenodigd worden, om een specifiek onderwerp toe te lichten. Naast de exclusieve evenementen voor BOW aangeslotenen, zullen er ook evenementen georganiseerd worden voor alle weddingplanners, uiteraard met voordelen voor aangesloten weddingplanners van BOW.

Belangenbehartiging

BOW vertegenwoordigt, onder de vlag van STNL, de weddingplanners naar consumenten, media en politiek. Dit betekent dat BOW klaar staat voor het beantwoorden van vragen en het geven van reacties wanneer hierom gevraagd wordt. BOW zet zich in om het positieve imago van weddingplanners te monitoren en te verstevigen.

Ontwikkeling

Een belangrijk aspect voor STNL, en dus ook voor BOW, is het in stand houden van de hoge kwaliteit van de trouwbranche en het bevorderen van ontwikkeling en innovatie binnen de branche. Tijdens de evenementen zullen masterclasses worden gegeven door waardevolle sprekers over onderwerpen die op dat moment, of in het algemeen, relevant en actueel zijn. Op die manier wordt geprobeerd om bij te dragen aan ontwikkeling van de branche. Wanneer een situatie zich voordoet dat extra inzichten voor het vakgebied van weddingplanner noodzakelijk zijn, dan zullen wij marktonderzoeken initiëren, waarvan de resultaten met aangeslotenen zullen worden gedeeld. Daarnaast wordt kennis gedeeld en wordt relevante, nieuwe wet- en regelgeving gecommuniceerd.

Dienstverlening

BOW is er voor jou! Voor vragen kunnen aangesloten weddingplanners altijd bij BOW terecht. Wij zullen ons uiterste best doen om een antwoord te vinden en/of je door te verwijzen naar de juiste partij. 

Documentatie

STNL heeft afgelopen jaar de algemene voorwaarden en een privacyverklaring laten opstellen door een jurist en deze zijn ook voor aangeslotenen van BOW beschikbaar.

Partners

Om nog meer waarde te creëren voor aangesloten leveranciers, zijn BOW en STNL in gesprek met grote partijen over eventuele samenwerkingen. Partnerschappen in de branche bieden voordelen voor aangeslotenen, welke zorgen dat we altijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de branche en hier invloed op kunnen uitoefenen.

Aansluiting

De bijdrage voor 2024 bedraagt € 149,00 exclusief btw.

De kosten voor aansluiting worden gefactureerd voor een kalenderjaar (1 januari t/m 31 december). Opzegging voor het nieuwe kalenderjaar dient schriftelijk vóór 30 september ingediend te zijn.

Door onderstaand formulier in te vullen ga jij ermee akkoord dat wij jouw onderneming aanmelden bij Beroepsorganisatie Weddingplanners | BOW en jou een bijbehorende factuur sturen van €149,- exclusief btw voor kalenderjaar 2024. Aansluiten bij BOW kan enkel en alleen wanneer jouw onderneming reeds is aangesloten bij Stichting Trouwbranche Nederland. Aanmelden bij STNL kan hier

Na het eerste deel aanmeldformulier staat aanmelding BOW aangegeven.

 • AANMELDFORMULIER Stichting Trouwbranche Nederland | STNL

  Eventuele aanmelding BeroepsOrganisatie Weddingplanners | BOW volgt later in dit formulier
 • BeroepsOrganisatie Weddingplanners | BOW is een onderdeel van Stichting Trouwbranche Nederland | STNL.

  Indien je weddingplanner bent, is aansluiting bij BOW alleen mogelijk indien aangesloten bij STNL. Na aanmelding ontvang je een factuur voor STNL EN BOW.

 • ______________________________________________________________________________________________

 • VOORWAARDEN TOT AANSLUITING

  * Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  * Het bedrijf beschikt over algemene voorwaarden, die openbaar gedeeld zijn.
  * Het bedrijf is via een website of social media online vindbaar.

  VERWACHTINGEN

  De ondernemer zal bijdragen aan het positieve image van Stichting Trouwbranche Nederland | STNL.
  De ondernemer zal tenminste éénmaal per jaar een trouwbranche event of de jaarlijkse STNL dag bijwonen. Indien dit om wat voor reden ook niet mogelijk is, dan wordt dit naar het bestuur gecommuniceerd.
  De ondernemer wordt vriendelijk, doch dringend verzocht het logo van STNL te communiceren volgens alle in het logo reglement besproken regels.
  De ondernemer zal bij ontevredenheid, twijfels of zorgen contact zoeken met het bestuur en de eventuele vraagstukken met hen delen.
  Hierbij verklaar ik dat ons bedrijf voldoet aan de voorwaarden tot aansluiting bij STNL en ons bedrijf de verwachtingen en het huishoudelijk reglement voor aangeslotenen naar beste kunnen zal naleven.

 • ONDERTEKENING:

 • Should be Empty:

Alle bedragen die op deze pagina genoemd worden, zijn onder voorbehoud weergegeven. STNL is gerechtigd deze bedragen te allen tijden aan te passen. Aangesloten leveranciers zullen hier, vóór 15 september van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin de prijsverandering zal worden doorgevoerd, van op de hoogte worden gebracht.