Wat betekent de mondkapjesplicht voor bruiloften?

In de publieke binnenruimte, zonder vaste zitplaats is het vanaf vandaag verplicht een mondkapje te dragen. Wat betekent dit voor bruiloften?

  • De ruimte in een gemeentehuis, hotel of evenementenlocatie waar je ontvangen wordt, is een publieke binnenruimte. In dat geval dien je dus een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Wanneer je plaatsneemt op een vaste zitplaats tijdens bijvoorbeeld de ceremonie, dan mag het mondkapje af. 
  • Sta je op om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, de akte te ondertekenen of om het pand te verlaten: zet dan het mondkapje weer op.
  • Ook voor bijvoorbeeld fotografen die rondlopen tijdens de ceremonie is het mondkapje verplicht. 
  • Kerken zijn uitgezonderd van de mondkapjesplicht. Bij een plechtigheid in een kerk is het dus niet verplicht om een mondkapje te dragen, maar wordt het, in geval van beweging, wel geadviseerd.

Naast het dragen van het mondkapje blijven de huidige maatregelen van toepassing. Het mondkapje is geen vervanging voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook dit blijft dus een geldende regel tussen aanwezige huishoudens. Het dragen van een mondkapje draagt bij in het waarborgen van jouw veiligheid, maar ook dat van andere gasten en de mensen die hard werken om van de bruiloft een onvergetelijke dag te maken. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid. Mochten er, na het raadplegen van deze website, nog onduidelijkheden blijven bestaan, dan is het raadzaam contact op te nemen met de desbetreffende veiligheidsregio. 

 

 

CoronaStyledShoot 017

Deel via:

Terug naar overzicht